hétfő, március 19, 2007

Polo reklám--néző pontok


Video: Volkswagon Polo Ad
Ez történik, ha egy gyárilag is hülyegyerek sokat játszik a konzolján, PC-jén küzdős, háborús, "lerúgom a fejed és az utcában mindenkinek" játékokat, előbb-utóbb olyan hülye lesz, hogy mire állásba kerül, elefántot dönt fel egy Polóval. Nem szép látvány, amikor ez a torz agyú videógrafikus nekivezeti a kiskocsit az állatnak. A reklámfilm olyan országban futott, ahol egy elefánt élete annyit ér, mint egy kutyáé bármely ázsiai országban. Ez a szerencsétlen 56 másodperc a VW, helyi kultúra és hagyománytisztelő voltát is bizonyítja.
És, ha már a kutya szóba került...

És, ha már az enyhe humor is itt van... Ezt a viccesnek szánt, de ijesztőre sikerült ökörséget a terrorizmus ihlette, a londoni Lee and Dan marketinggel foglalkozó cég pottyantotta ki magából. Nem megrendelésre készűlt, a kis pöcsök visszavágtak egy elmaradt üzlet miatt. Az elefántot legázoló ember romantikus lélek az Arafat kendőt tekerőhöz képest.

És, ha már szóba került a gyári megrendelés.. Ezt a reklámfilmet a VW megbízásából egy ügynökség készítette és töltötte a Jetta, Rabbit, Bettle kampányhoz vett sugárzásokba. Ment is addig, amíg az amerikai öngyilkossági segélyszervezet tiltakozására a VW le nem állította az egyébként elég bárgyú klippet. Nekem az ugrást egy autóvétel miatt törlő srácot játszó színész tetszett. Kilátszik, hogy volt pszichológus a rendező mellett.

Nincsenek megjegyzések: