kedd, március 27, 2007

Itt a kinai MG






A kínai Nanjing Automobile udvarán ma ünnepélyesen bemutatták az első MG-ket, amelyek teljes egészében a gyárban készültek. A csődbe ment MG Rover 104 millió dollárért került a gazdasági forradalom országába, ennek ellenére az akciót az angol autógyártás és nemzeti történet fekete napjaként tartották számon. Angliában. Rendben van, értjük, a nosztalgia nagy úr, de megvezeti a befolyása alá került, könnybe lábadt szemmel emlékező, a veri britis érzést erős ragaszkodással nevelgető britteket. A mostani hírt a BBC-től kaptam, a képeket ők a Getty images ügynökségtől vásárolták, 100 százalékig hiteles a világszenzáció. De, mint elvetemült bloggeres már hónapokkal ezelőt kiszúrtam néhány kollégát, akik a fórumokon és a naplóikban lekövetik az MG sztorit. Megírták, hogy nemcsak a szalagok, logisztika, IT egységek mentek a gyárba, a vételárban igazi pub környezetben emberesedett humán egyedek is benne voltak. Az otthoninál több pénzért és igazi királyság ígéretével dolgoztak a kínaiakkal. Most a legtöbben maradni szeretnének. A beíráasaik nem érthetők félre, a kínai MG jobb minőségű, mint az eredeti. Ezt nem nehéz elhinni és azt sem, hogy Kínában bármit meg tudnak csinálni, amit a világban másutt és azt a bizonyos bármit össze sem lehet hasonlítani ez eredetivel. Annyival jobb. Ezt az állítást ne a józsefvárosi piacon ellenőrízzétek. Az autós fotók mellé berakok egy nem autósat is, amely a BBC "Nap képe" összeállításában, az első helyen tűnik fel. 500 nappal a pekingi olimpai megnyitó előtt gyerekek tánccal mutatták be az új olimpiai emblémát.
Különben az internetes világ eléggé megosztott az MG hír megjelenése után. Az egyik web2-es csatornán valaki kifejezi csalódását, hogy már megint kommunista országba került egy tuti dolog. A következő kommentező megkéri, hogy nézzen körül othon, tele van a háza kínai cuccokkal. Ez amerikaiak párbeszéde volt.
Majdnem elfelejtettem, az egyik fotón az MG ősök láthatók. A kínai gyár valamennyiből vásárolt egy példányt, elvégre a múzeum nem 2007-tel indul. A vételárban a hagyomány is benne volt.

Nincsenek megjegyzések: